Αρχική σελίδα

Κυριακή 29 Απριλίου 2012

Νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο METROPOLIS Χαλανδρίου


Το Σάββατο 28/4 πραγματοποιήσαμε την 3η κινητοποίηση μέσα σε μια εβδομάδα. Εργαζόμενοι και απολυμένοι με τη στήριξη αλληλέγγυων και κατοίκων της περιοχής συγκεντρωθήκαμε έξω από το κατάστημα του Χαλανδρίου. Το συγκεκριμένο κατάστημα βρίσκεται υπό καθεστώς έξωσης και πιθανότατα θα είναι και το επόμενο που θα κλείσει ο Ανδρέας Γ. Κουρής (το 11ο στο σύνολο 13 καταστημάτων).

Με κείμενο που μοιράσαμε, πανό, και ντουντούκα ενημερώσαμε πελάτες, περαστικούς και κατοίκους της περιοχής για την εργασιακή κόλαση και το καθεστώς ομηρίας που έχει επιβάλει στους εργαζόμενους ο Ανδρέας Γ. Κουρής.

Είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε τον αγώνα μας για τα νόμιμα και αυτονόητα. Είμαστε αποφασισμένοι να κλιμακώσουμε τις κινητοποιήσεις  μας όσο ο εξαφανισμένος Ανδρέας Γ. Κουρής συνεχίζει να αρνείται  να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις του.

Εμείς οι εργαζόμενοι στα Metropolis απαιτούμε: την άμεση καταβολή των καθυστερούμενων μισθών μας, τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας, την άμεση εξόφληση των αποζημιώσεων των απολυμένων συναδέλφων μας, την κατοχύρωση της καταβολής των αποζημιώσεών μας σε περίπτωση πτώχευσης.
Εργαζόμενοι/ες  - Απολυμένοι/ες στα καταστήματα Metropolis
 Μετά  το Εργατικό Κέντρο Αθήνας (ΕΚΑ) και το Σύλλογο Μεταφραστών Επιμελητών Διορθωτών (ΣΜΕΔ), ψηφίσματα αλληλεγγύης στον αγώνα μας εξέδωσαν ο Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου Χάρτου Αττικής και ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. «ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ»:

  ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΒΙΒΛΙΟΥ ΧΑΡΤΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ο Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου Χάρτου Αττικής στηρίζει τον αγώνα των εργαζομένων στην εταιρεία Metropolis απέναντι στα σχέδια των εργοδοτών που κλείνουν καταστήματα χωρίς να διασφαλίζουν τις θέσεις εργασίας και συνεχίζουν να αφήνουν τους εργαζόμενους απλήρωτους χωρίς να δεσμεύονται για την καταβολή των δεδουλευμένων αλλά και των αποζημιώσεων.
Απατούμε:
-     Την άμεση καταβολή των καθυστερούμενων μισθών μας
-     Τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας
-     Την άμεση εξόφληση των αποζημιώσεων των απολυμένων συναδέλφων
-     Την κατοχύρωση της καταβολής των αποζημιώσεων σε περίπτωση πτώχευσης
ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ
Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ


ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. «Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ»

Ψήφισμα συμπαράστασης στους απλήρωτους εργαζόμενους στα Metropolis 

Μετά από πολύμηνη περίοδο καθυστέρησης πληρωμής των εργαζομένων, η εταιρεία των καταστημάτων Metropolis προχώρησε εδώ και δυο μήνες σε παύση, επί της ουσίας, πληρωμής τους!

Τα τελευταία τρία χρόνια προχώρησε σε 120 απολύσεις εργαζομένων, καθυστερεί συστηματικά την καταβολή  των δόσεων των αποζημιώσεων τους, έβαλε την επιχείρηση στο περιβόητο «άρθρο 99» του πτωχευτικού κώδικα που είναι γνωστό ότι αποτελεί προθάλαμο της πτώχευσης, προκειμένου να προστατευτεί από τους πιστωτές και τις οφειλές προς το Δημόσιο ενώ στις 31 Ιανουαρίου  άφησε να μπει λουκέτο, λόγω έξωσης, στο κεντρικό κατάστημα, στην οδό Πανεπιστημίου.
Οι τελευταίες εξελίξεις φανερώνουν ότι η εργοδοσία των Metropolis, οδηγεί την επιχείρηση σε πτώχευση έχοντας εξασφαλίσει τα κέρδη από τις πωλήσεις των προηγούμενων χρόνων και κυρίως την αρπαγή των δεδουλευμένων και των αποζημιώσεών των εργαζόμενων σ’ αυτά.

Ως δάσκαλοι, γνωρίζουμε πολύ καλά τι σημαίνει να είναι άνεργος ή απλήρωτος ο γονιός των μαθητών μας. Μας το λένε τα μάτια τους κάθε μέρα στην τάξη, το γράφουν στα κείμενά τους που ξεχειλίζουν από την αγωνία και την ανασφάλεια για το μέλλον, το αποδεικνύουν οι ακυρώσεις κάθε εκπαιδευτικής επίσκεψης λόγω αδυναμίας πληρωμής, το καταδεικνύουν το κολατσιό που δεν υπάρχει, το κομμένο ρεύμα σε σπίτια μαθητών μας και χιλιάδες ακόμα περιστατικά.
Εμείς, οι εκπαιδευτικοί Π.Ε. του συλλόγου «ο Αριστοτέλης» βρισκόμαστε αλληλέγγυοι με κάθε απλήρωτο εργαζόμενο κι απολυμένο που είναι σήμερα το πρώτο θύμα της κοινωνικής γενοκτονίας που συντελείται γύρω μας.
Απαιτούμε:
-     Την άμεση καταβολή των καθυστερούμενων μισθών
-     Τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας
-     Την άμεση εξόφληση των αποζημιώσεων των απολυμένων
-     Την κατοχύρωση της καταβολής των αποζημιώσεών τους σε περίπτωση πτώχευσης

ΔΕ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ
ΚΑΝΕΙΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ
ΜΕ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ, ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΑ ΚΙ ΑΓΩΝΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου