Αρχική σελίδα

Πέμπτη 4 Απριλίου 2013

Εκδικητικές απολύσεις στην ΗΛ.ΒΙΟ.ΚΑΤ σε απλήρωτους που ήταν σε επίσχεση εργασίας



Στις 27-3-13 έχοντας την υποστήριξη-αλληλεγγύη τον σωματείων – συλλογικοτήτων (σωματείο μισθωτών τεχνικών, σωματείο ηλεκτροτεχνιτών , σωματείο μετάλλου, σωματείο wind, σωματείο vodafone και πολλών ακόμα) , συλλογικότητες  και επιτροπές όπως (το δικαίωμα – λαϊκή επιτροπή Αμαρουσίου – λαϊκή επιτροπή Κηφισιάς-εργαζόμενων Σκαραμαγκά) και άλλων πολλών που τους ευχαριστούμε και ζητάμε συγγνώμη που δεν τους αναφέρουμε  για λόγους συντομίας, πραγματοποίησαν συνάντηση με τον κ. Bάσιλα Νικόλαο στην έδρα της εταιρίας του, παρουσία επιτροπής των εργαζόμενων  και πήραν τη διαβεβαίωση και επιβεβαίωση ότι το θέμα τις απλήρωτης εργασίας θα λυθεί σύντομα και οι εργαζόμενοι θα επιστρέψουν στην εργασία τους, βρισκόμενοι στα μέσα διαπραγματεύσεων.

Πράγματι την επόμενη μέρα 28-3-13 ο ίδιος επισκέφτηκε το δικηγόρο σε ένα από τα group εξ αυτών  και πληρώνοντας μέρος των δεδουλευμένων τους και υπογράφοντας συμφωνητικό με τέσσερις από τους συνάδελφους μας έκανε την αρχή. Αυτό που ακολούθησε βέβαια την επόμενη μέρα 29-3-13 το πρωί ήταν να πέσουν οι μάσκες και σαν αποτέλεσμα τρεις από τους τέσσερις συνάδελφους να απολυθούν – εντελώς εκδικητικά με  πρόφαση ότι έχει πέσει η δουλειά, ενώ διαπραγματεύεται νέες συμφωνίες, και υπάρχουν τρέχοντα συμβόλαια με εταιρίες.

Ο κ. Βάσιλας έκανε το κομμάτι του και παραδειγμάτισε τους κακούς εργαζόμενους όπου είχαν το θράσος να  μην δουλεύουν απλήρωτοι και με τις συνθήκες κάτεργων όπου ο ίδιος επέβαλε ,  βίασε και συνεχίζει να βιάζει επανειλημμένα την ψυχολογία  αυτών των ανθρώπων. Και σε εμάς τους υπόλοιπους ,έδειξε ότι έρχεται η σειρά μας.

Η ΗΛ.ΒΙΟ.ΚΑΤ ΑΒΕΕ και ο κ Βάσιλας,  άνθρωπος  πάνω από όλα  τίμιος- ηθικός και ειλικρινής μας έριξε το γάντι. Εμεί ο σηκώσουμε λοιπόν και πλέον έχοντας από μόνος του αποκαλύψει το  εργοδοτικό του σχέδιο καταρράκωσης ανθρώπων, συνειδήσεων και δικαιωμάτων.

Θα μας βρει όλους απέναντι του.

Καλούμε όλους εσάς και όσους αλληλέγγυους,  ή συμπάσχοντες που έχουν και εκείνοι  τα ίδια και χειρότερα προβλήματα  σε άμεση κινητοποίηση και προς αυτόν αλλά και προς τις εταιρίες όπου τον κρύβουν και τον καλύπτουν κάνοντας του συμβόλαια  και πληρώνοντας τον ίδιο και την εταιρία του.

Τέτοιες πρακτικές είναι ανήθικες και ντροπιάστηκες  για τον ίδιο αλλά και για αυτές τις εταιρίες.

ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΑΜΕΤΟΧΟΣ ΣΕ ΑΥΤΟ

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ - ΣΕ ΕΠΙΣΧΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΑΙ ΠΛΕΟΝ ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΙ ΤΗΣ ΗΛΒΙΟΚΑΤ ΑΒΕΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου