Αρχική σελίδα

Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2013

Κάθε απόπειρα εκφοβισμού και ποινικοποίησης του αγώνα μας θα γυρίσει μπούμερανγκ σε εργοδοσία και εργοδοτικούς

Σιγά μην κλάψω, σιγά μη φοβηθώ 

Να σταματήσουμε να πηγαίνουμε ομαδικά στα γραφεία της επιχείρησης και να απαιτούμε την καταβολή των χρωστούμενων μισθών και των αποζημιώσεών μας, αυτών δηλαδή που μας ανήκουν. Να κατεβάσουμε από το Ίντερνετ εντός 3 ημερών δημοσιεύματα και σχόλια που θίγουν την επιχείρηση και τα εναπομείναντα διοικητικά στελέχη που μοιράζονται μεταξύ τους τις εισπράξεις του τελευταίου καταστήματος της άλλοτε αλυσίδας Metropolis στη Σταδίου. Να αναρτήσουμε και σχετική μεταμέλεια. Και να μην πλησιάζουμε και να μη μιλάμε σε συγκεκριμένη διοικητική υπάλληλο. 

Αυτά και άλλα φαιδρά αναφέρονται σε εξώδικο υπερχειλισμένο από απειλές, εκβιασμούς συκοφαντίες και ασύστολη ψευδολογία που λάβαμε από συγκεκριμένη διοικητική υπάλληλο της επιχείρησης που ανέλαβε να βγάλει το αφεντικό της, Ανδρέα Κουρή, από τη δεινή θέση που βρίσκεται. Πρόκειται για το δεύτερο εξώδικο που μας αποστέλλεται από το ίδιο πρόσωπο. 

Το πρώτο, που δεν λάβαμε ποτέ, απευθυνόταν σε 41 από τους 49 απολυμένους που βρίσκονται στον ίδιο δικηγόρο. Αυτή τη φορά το δεύτερο εξώδικο στρέφεται επιλεκτικά κατά επτά (7) απολυμένων συναδέλφων μας με πρωταρχικό σκοπό να τους δυσφημίσει, να τους στοχοποιήσει και τελικά να τους στιγματίσει. Για εμάς είναι ξεκάθαρο ότι αυτή η ενέργεια αποτελεί άλλη μια ενορχηστρωμένη απόπειρα του Ανδρέα Κουρή να μας εκφοβίσει και να μας τρομοκρατήσει όχι μόνο για να ανακόψει τον επίμονο, μακροχρόνιο και δυναμικό αγώνα μας, αλλά και να αναστρέψει το αρνητικό εναντίον του κλίμα, παραμονές της εκδίκασης των ποινικών διώξεων που έχουμε ασκήσει εναντίον της επιχείρησης και προσωπικά του ίδιου ως διευθύνοντα συμβούλου αυτής την Πέμπτη 24 Ιανουαρίου. Και ακόμη, προκειμένου να δημιουργηθούν εντυπώσεις ενόψει της εισαγγελικής έρευνας που ξεκινά για τον Ανδρέα Κουρή -μία μέρα μετά (25/1)- και για τη διεξαγωγή της οποίας έχουν κληθεί να καταθέσουν οι πρώτοι απολυμένοι. 


Σε μια εποχή που οι θύτες παριστάνουν τα θύματα, η θυματοποίηση δεν μας αγγίζει. Άλλωστε, είναι συνηθισμένη η μέθοδος των αφεντικών και των υποτακτικών τους, να το παίζουν -εκτός από κακομοίρηδες- θιγόμενοι. Και να αποδίδουν στους άλλους όσα αισχρά έχουν κάνει οι ίδιοι.

 Όπως είχαμε αναφέρει πρόσφατα -και επαναλαμβάνουμε προκειμένου να γίνει ξεκάθαρο- το τελευταίο διάστημα βρισκόμαστε αντιμέτωποι με την προκλητική στάση συγκεκριμένων στελεχών της επιχείρησης, υποτακτικών της εργοδοσίας, που εξαρχής έπαιξαν βρόμικα παιχνίδια στην πλάτη μας προκειμένου να σώσουν το τομάρι τους και, πάνω απ’ όλα, τις τσέπες τους μοιράζοντας μεταξύ τους τα κέρδη των ταμείων, λόγοι για τους οποίους τους έχουμε καταγγείλει δημόσια. Η αποστολή του τελευταίου εξώδικου από ένα πρόσωπο που έχει σταθεί στο πλευρό της εργοδοσίας -ακόμη και προσερχόμενη στα δικαστήρια-, επιλέγοντας ανοιχτά στρατόπεδο, μας επιβεβαιώνει με το παραπάνω. Το ίδιο και το γεγονός ότι επέλεξε να δηλώσει (ψευδώς) τόπο κατοικίας τα γραφεία της επιχείρησης. Και διόλου εντύπωση δεν μας προκαλεί ότι η εξωδίκως δηλούσα μιλάει στο πρώτο πληθυντικό και όχι στον ενικό, γεγονός που μας βάζει σε σκέψεις για το ποιοι από τους πρώην συναδέλφους συναίνεσαν σε αυτό το εξώδικο. 

Πέρα από την άκρατη αντισυναδελφική συμπεριφορά με την οποία βρισκόμαστε αντιμέτωποι, οφείλουμε ως απολυμένοι να υπενθυμίσουμε ότι τόσο ο Ανδρέας Κουρής όσο και συγκεκριμένα πρόσωπα που έχουν απομείνει στην επιχείρηση φέρουν με τη συμπεριφορά τους συγκεκριμένη προσωπική ευθύνη για την κατάσταση που έχουμε περιέλθει, όσο και για την ψυχική και σωματική μας υγεία, εξαιτίας της μη καταβολής των μισθών και των αποζημιώσεών μας. 

Η εργοδοτική τρομοκρατία με απειλές για νομικές, αστικές και ποινικές κυρώσεις εναντίον μας, καθώς και για χρηματική ικανοποίηση προς απολυμένους και απλήρωτους, αλλά και η επιλεκτική στοχοποίηση συναδέλφων μας, δεν μπορεί να απαντηθεί παρά με την κλιμάκωση και ενδυνάμωση του αγώνα μας μέχρι την τελική του δικαίωση. 

ΟΙ ΕΡΓΑΤΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΟΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ! 

ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΙΕΤΑΙ ! ΟΛΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ! 

Απολυμένοι/ες στα καταστήματα Metropolis 

ΥΓ: Αν κάπου θα έπρεπε να αποσταλεί ένα εξώδικο από τα διοικητικά στελέχη της επιχείρησης, θα ήταν στον ίδιο τον Ανδρέα Κουρή ο οποίος, κατά την απρόσμενη συνάντησή μας σε κεντρικό καφέ της Αθήνας στις 3/12, μας είχε δηλώσει κατηγορηματικά ότι από τον Ιούλιο που άνοιξε το νέο κατάστημα στη Σταδίου 44 δεν έχει καμία συμμετοχή σε αυτό και ότι όσοι έχουν μείνει κάνουν… αυτοδιαχείριση! Μόνο έτσι θα μπορούσε η ψευτοδιοίκηση που έχει απομείνει στην επιχείρηση να αποδείξει σε όλους ότι δεν κάνει «αυτοδιαχείριση» των εισπράξεων του καταστήματος και ότι μαζί με κάποιους πρώην συναδέλφους μας δεν μοιράζονται τα κέρδη, τσεπώνοντας τις δικές μας νόμιμες αποζημιώσεις…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου